Eerste Schoolplein14 geopend bij Katholieke Daltonschool Bisschop Bekkers

Het eerste Schoolplein14 in Groningen is woensdagochtend geopend bij Katholieke Daltonschool Bisschop Bekkers. Leerlingen van de school verrichtten de opening samen met wethouder Sport, Paul de Rook en Mascotte FC Groningen Groby.

Schoolplein14 is een sportieve en rolstoelvriendelijk ingerichte schoolplein, ontworpen samen met de schoolkinderen. Na de opening konden basisschoolleerlingen tijdens een spellenmiddag het nieuwe schoolplein uitproberen.

Johan Cruijff

De Katholieke Daltonschool Bisschop Bekkers is de eerste school in de stad Groningen met een schoolplein14, een initiatief van de Johan Cruyff Foundation. De school won het schoolplein14 ter waarde van 8000 euro met een wedstrijd die werd uitgeschreven door supermarkt Coop.

Samen sporten

Op het schoolplein zijn lijnen en kleurvakken (coatings) aangebracht, die door de school en de leerlingen zelf zijn geselecteerd. Deze coatings dagen leerlingen uit om samen meer te sporten en te spelen. De aanpak laat ook minder sportieve kinderen bewegen en stimuleert de creativiteit van kinderen om zelf spelletjes te bedenken. Bovendien biedt de nieuwe indeling van het schoolplein leerkrachten meer overzicht en structuur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen