Grote belangstelling voor Meet & Greet ‘Raad zoekt Vrouw’

Foto: Gemeente Groningen

Voor de Meet & Greet ‘Raad zoekt Vrouw’ donderdagavond 29 juni in het stadhuis van Groningen was grote belangstelling. Er kwamen ongeveer 80 vrouwen naar de avond.

Het doel van deze avond was vrouwen uit de stad interesseren voor het raadslidmaatschap en uiteindelijk meer vrouwen in de Groningse gemeenteraad.

“Waanzinnige opkomst”, twitterde VVD-fractievoorzitter Sabine Koebrugge en medeorganisator aan het begin van de bijeenkomst.

Medeorganisator D66-raadslid Wieke Paulusma zei tijdens het welkomstwoord “erg overdonderd” te zijn door het aantal vrouwen dat in de raadszetels en op de publieke tribune een plek had gevonden.

Meet & Greet

De Meet & Greet is onderdeel van de campagne ‘Raad zoekt Vrouw’ voor meer vrouwen in de Groningse gemeenteraad. In de Groningse raad met 39 raadsleden zitten 13 vrouwen. Volgens de organiserende vrouwelijke raadsleden zou de manvrouwverhouding in de raad fiftyfifty moeten zijn.

PvdA-Tweede Kamerlid en voormalig Trouw-columniste Kirsten van den Hul en Marja Doedens, COO (operationeel directeur) van techbureau Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe en voorzitter van MKB Groningen hielden in de raadzaal korte inleidingen over de invloed van manvrouwverhoudingen op hun loopbaan.

Vrouwelijke raadsleden van diverse partijen leidden de belangstellende vrouwen door het stadhuis, het werkterrein van de raadsleden. Ze bekeken de oude raadzaal, de trouwzaal, de fractiekamers, de burgemeesterskamer en konden plaatsnemen op de zetel van de burgemeester.

Hierna volgde het onderdeel speeddaten, waarbij de vrouwen met steeds andere raadsleden van verschillende partijen konden praten over het werk als raadslid. Vrouwkracht, bestaande uit vrouwen van verschillende allochtone achtergronden, verzorgde ondertussen de hapjes.

Het initiatief was genomen door de vrouwelijke raadsleden van D66, PvdA, GroenLinks, VVD, ChristenUnie en 100% Groningen.

Lees ook: Gemeenteraad start campagne ‘Raad zoekt vrouw’

 

(Bron: gemeente Groningen)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden