Groningen presenteert zich in Hamburg

Foto: Publiek Domein

Dit weekend, van vrijdag 8 mei tot en met zondag 10 mei presenteren tientallen noordelijke bedrijven, instellingen en artiesten zich komend weekend tijdens het Niederlande Groningen Festival in Hamburg. Het festival maakt deel uit van de driedaagse viering van de Hafengeburtstag in Hamburg.

Groningen is dit jaar partnerstad van het grootste maritieme feest ter wereld. Onder meer het Groninger Museum, Noorderlicht en Paradigm zijn erbij. In een speciale kunstcontainer is werk te zien uit het Groninger en Drents Museum en het Van Gogh Museum. Ook de toeristische promotie van Groningen ontbreekt niet, en dat geldt ook voor culinaire zaken.

Op het podium van het Niederlande Groningen Festival treden allerlei artiesten op, onder de noemer ‘Eurosonic Noorderslag presents’. Het partnerschap van Groningen tijdens de Hafengeburtstag staat vooral in het teken van het leggen van nieuwe verbindingen en contacten, ook op economisch gebied.

Lees ook: Kleintje Eurosonic Noorderlag in Hamburg

Letter of Intent
Voorafgaand aan de festiviteiten tekenen Groningen en Hamburg volgende week vrijdag een nieuwe Letter of Intent. In 2009 en 2012 hebben Hamburg en Groningen ook hun relatie vastgelegd in een Letter of Intent. Het verschil nu is dat naast de al bestaande samenwerking op het gebied van cultuur en creatieve industrie ook afspraken in staan over uitwisseling op het gebied van de clusters Energie, Healthy Ageing en ICT.

Op vrijdag 8 mei zal ook een ruime vertegenwoordiging van de Groningse gemeenteraad de openingsfestiviteiten in Hamburg bijwonen.

De Hafengeburtstag en het Niederlande Groningen Festival zijn voor het publiek vrij toegankelijk.

Tijden: Op vrijdag 8 mei en zaterdag 9 mei tot 23.00 uur en op zondag 10 mei tot 19.00.
Uitgebreide informatie over de programmering: www.hh2015.groningen.nl .

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen