Kleintje Eurosonic Noorderslag in Hamburg

Foto: Marketing Groningen

Groningen presenteert zich tijdens de jaarlijkse “Hafengeburtstag” in Hamburg van 8 tot en met 10 mei 2015 als Popstad van Europa.

Het ‘Niederlande Groningen Festival’ vindt plaats, als onderdeel van de jaarlijkse ‘Hafengeburtstag’ (havenverjaardag). Eurosonic Noorderslag Presents verzorgt een uitgebreide programmering tijdens het ‘Niederlande Groningen Festival’ op het podium op de Kehrwiederspitze in Hamburg.

Dat meldt Marketing Groningen.

Programmering van het driedaagse festival:

  • Vrijdag 8 mei: Onder andere Izaline Calister, Los Bomberos en Kuenta I Tambu treden op.
  • Zaterdag 9 mei: De Eemsmond Big Band, de Groningse band Swinder,Tangarine, Maison du Malheur, Beans & Fatback en de Lefties Soul Connection op. Tangarine beleefde in 2014 een hoogtepunt door een maand lang de huisband van DWDD te vormen en op te treden op Lowlands. Maison du Malheur verwierf recent een plekje in een Heineken commercial.
  • Zondag 10 mei: Theater Tuig en Rapalje.

Tussen alle acts door spelen de Vespaqua dj’s hun nummers vanuit een Vespa.

Niederlande Groningen Festival
Groningen organiseert Het Niederlande-Groningen-Festival omdat Nederland en Groningen dit jaar ‘Landespartner’ zijn van de 826ste Hafengeburtstag in Hamburg. Ieder jaar staat een ander land centraal.

Overige activiteiten
Groningen wordt in Holland-oranje zeecontainers gepromoot en bezoekers ervaren verassend Nederlands eten en drinken. In het centrum vinden activiteiten plaats, zoals een foto-expositie in samenwerking met Noorderlicht en een door Paradigm georganiseerde afterparty in een club aan de Reeperbahn. Ook kunnen bezoekers tussen 8 en 10 mei gratis naar een Infoversum film.

De Hafengeburtstag is het best bezochte maritieme evenement ter wereld met een jaarlijks bezoekersaantal van 1,5 miljoen.

Voor meer informatie: www.hh2015.groningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden