Opvanglocatie aan de Helsinkistraat in Groningen blijft open

Foto: Google Maps

De bed-bad-brood voorziening voor uitgeprocedeerde vreemdelingen in Groningen blijft open. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten tijdens het spoeddebat 29 april.

De voorziening is sinds half maart gevestigd in het voormalig Formule 1 Hotel aan de Helsinkistraat. Er verblijven zo’n zeventig mensen.

De gemeente Groningen gaat met dit besluit voorbij aan de maatregel die het kabinet presenteert: Uitgeprocedeerde vreemdelingen gedurende een beperkt aantal weken basale opvang bieden in de vijf grote gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en in het bestaande vertrekcentrum in Ter Apel.

Verblijf op straat
Het college stelt niet het vreemdelingenbeleid van het kabinet ter discussie, maar wel de uitvoering van de gepresenteerde maatregel. B & W is van mening dat deze niet gaat werken. Er is grote twijfel of mensen uit Groningen gebruik gaan maken van de opvang in een van de vijf grote steden of het vertrekcentrum. Uitgangspunt van de gemeente Groningen is dat er geen mensen op straat verblijven.

Afwijzende houding
De gemeente Groningen neemt dan ook een afwijzende houding aan tegen de voorgenomen bed- bad-brood maatregel van het kabinet. Tijdens het spoeddebat van woensdagmiddag 29 april werd duidelijk dat een overgrote meerderheid in de Groninger gemeenteraad het college hierin steunt.

Lees ook: Spoeddebat over bed-, bad- en broodakkoord

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden