Wijkinformatiemarkten in Selwerd en Korrewegwijk

Foto: Publiek Domein

De gemeente Groningen organiseert deze week twee wijkinformatiemarkten in het kader van de campagne ‘Lang zult u wonen.’

Vandaag, dinsdag 16 mei organiseert de gemeente een wijkinformatiemarkt voor de bewoners van Selwerd in de Vensterschool. Twee dagen later op donderdag 18 mei wordt een wijkinformatiemarkt voor de bewoners van de Korrewegwijk in het Floreshuis georganiseerd.

De meerjarige ‘Lang zult u wonen’ campagne is erop gericht om ouderen zo lang mogelijk veilig en comfortabel in hun eigen huis te laten wonen. De aanpak is gebaseerd op positieve ervaringen in andere gemeenten.

Wijkinformatiemarkten

De markt in de Vensterschool en de markt in het Floreshuis in de Korrewegwijk zijn de achtste en negende in een reeks van 11 wijkinformatiemarken in de gemeente Groningen.

Levensloopbestendig

Op deze markten worden ouderen geïnformeerd door adviseurs van ‘Lang zult u wonen’ en het WIJ-team hoe zij hun huis veiliger, comfortabeler en levensloopbestendig kunnen maken.

Lokale bedrijven zoals de installateur, de aannemer en leveranciers demonsteren producten en bezoekers kunnen deze uitproberen. Van post-opvangbakje tot inloopdouche, alles wat er mogelijk is zelfs op het gebied van huisautomatisering wordt getoond.

Bovendien is er aandacht voor het wonen met (beginnende) dementie en worden er workshops gegeven.

Gratis advies aan huis

Naast de wijkinformatiemarkten gaat de gemeente ook met informatie en persoonlijk advies huiseigenaren stimuleren hun woning zodanig aan te passen dat ze er lang kunnen blijven wonen.

Een afspraak maken met een adviseur van ‘Lang zult u wonen’ voor een gratis advies aan huis kan via langzultuwonen.nl/groningen.

Data en locatie

Dinsdag 16 mei: Wijkinformatiemarkt in Selwerd, Vensterschool, Eikenlaan 288/6 in Groningen van 9.30 uur tot 13.30 uur.
Donderdag 18 mei: Wijkinformatiemarkt Korreweg in Floreshuis, het Floresplein 19-D van 14.00 uur 17.00 uur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen