Onthulling kunstwerk tijdelijke rioolleiding

Foto: © Henk Tammens

Afgelopen donderdag werd op de parkeerplaats van zwembad de Papiermolen het kunstwerk onthuld dat kunstenaar Eva Stalinski gemaakt heeft op een tijdelijke rioolleiding.

Wethouder Paul de Rook van de gemeente Groningen en kunstenaar Eva Stalinski bekeken samen met omwonenden het kunstwerk.

Waterbedrijf Groningen, Enexis en gemeente Groningen verleggen op dit moment kabels en leidingen in de omgeving van de zuidelijke ringweg als voorbereiding op de ombouw. Inmiddels ligt er bovengronds een tijdelijke rioolleiding in verschillende straten langs de zuidelijke ringweg.

Aantrekkelijker aanblik

De projectorganisatie Aanpak Ring Zuid heeft samen met de gemeente Groningen het initiatief genomen om de tijdelijke rioolleiding van kunst te voorzien met als doel dat de leiding een aantrekkelijker aanblik krijgt.

Het Centrum Beeldende Kunst heeft een aantal kunstenaars gevraagd een schetsontwerp te maken. In het kader van talentontwikkeling moesten ze korter dan vijf jaar geleden zijn afgestudeerd.

De kunstcommissie selecteerde Eva Stalinski om haar kunstwerk uit te voeren. Zij heeft de buizen inmiddels van kunst voorzien.

Proces van waterzuivering

De afbeeldingen die ze aanbracht hebben te maken met het proces van waterzuivering. Het kunstwerk verbeeldt het wonderlijke van het alledaagse en maakt zichtbaar wat niet zichtbaar is. De tijdelijke rioolleiding blijft tot het eind van 2017 liggen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden