Groningen doet licht uit tijdens Earth Hour

Foto: CCO/Publiek Domein

Earth Hour, een wereldwijd initiatief van het Wereld Natuur Fonds vindt zaterdag 25 maart voor de twaalfde keer plaats. Acht Groningse organisaties doen mee aan deze wereldwijde actie.

Bedrijven, organisaties en overheden doven vanaf 20.30 uur een uur lang de verlichting van hun gebouwen. Earth Hour wil met deze actie de aandacht vestigen op de kwetsbaarheid van onze aarde.

Gebouwen in het donker

De verlichting van het monumentale Academiegebouw van de RUG en het Provinciehuis dooft die avond. Net als het voorgaande jaar dooft de Hanzehogeschool Groningen haar logo op de Van Olsttoren op de Zernike Campus.

De gemeente dooft onder meer de verlichting van de Martinitoren, het Stadhuis en de zeven stadsmarkeringen.

Ook de kantoorpanden van Waterbedrijf Groningen aan de Griffeweg, GasTerra aan de Stationsweg en Gasunie aan de Concourslaan zijn niet verlicht. Bij SuikerUnie Vierverlaten staan, net als het kantoorpand, de Silo’s in het donker.

De deelnemende organisaties dragen bij aan het streven van de stad Groningen om in 2035 energieneutraal te zijn.

Oproep aan Stadjers de actie te steunen

De Groningse organisaties vragen inwoners om zich hierbij aan te sluiten door zaterdagavond om 20.30 uur het licht gedurende één uur uit te doen.

Met één simpel gebaar laten miljoenen mensen en duizenden organisaties zien dat zij de toekomst van de aarde belangrijk vinden.

Hoe Earth Hour de wereld rondgaat, is onder meer te volgen via Facebook, Twitter en YouTube. Kijk ook op www.wnf.nl/earthhour.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen