Ruim 3,5 miljoen voor sportaccommodaties

Foto: Publiek Domein

De gemeente Groningen investeert dit jaar ruim 3,5 miljoen in bestaande en nieuwe sportaccommodaties.

Bij het groot onderhoud en de vervangingsinvesteringen houdt de gemeente rekening met de wensen van sportclubs. Een groot deel van het budget is voor de renovatie en vervanging van acht natuurgras voetbalvelden, heeft de gemeente vrijdag gemeld.

Het hockeyveld van GHBS krijgt een upgrade naar een waterveld. Op sportpark de Esserberg komt in plaats van het huidige natuurgras rugbyveld een combi kunstgrasveld voor rugby en voetbal. Op vier sportparken kan de capaciteit voor voetbal worden uitgebreid door in co-creatie met clubs vier nieuwe kunstgrasvelden aan te leggen.

In Hoogkerk komen vier nieuwe tennisbanen door de verplaatsing en capaciteitsuitbreiding van LTC Hoogkerk. Daarbij komt ook een permanente toiletvoorziening voor recreĆ«rende Stadjers aan de Ruskenveense plas. Op sportpark De Kring komen 4 kleedkamers ten behoeve van Kids United en PKC’63.

Co-investeringsfonds

Ongeveer de helft van het geld komt uit de structurele middelen in het co-investeringsfonds voor de sport. Ruim 1,3 miljoen komt uit het budget voor reguliere vervangingsinvesteringen.

Het co-investeringsfonds dat de raad in november 2016 heeft ingesteld, maakt het mogelijk om meer aan te pakken dan met het budget voor de reguliere vervangingsinvesteringen kon. De co-creatie stimuleert clubs om ook zelf actief bij te dragen in geld of natura. Ook maakt het fonds het mogelijk om via co-financiering bij te dragen aan initiatieven van sportverenigingen zelf.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden