Gemeente wil economische zelfstandigheid vrouwen vergroten

Foto: Publiek Domein

De gemeente Groningen heeft donderdag 26 maart afspraken, zogenaamde deals, gemaakt om de economische zelfstandigheid van vrouwen te vergroten, onder het motto van Kracht on tour. De afspraken zijn gemaakt met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Welzijn en regionale partners.

De gemeente gaat op zoek naar 25 herintredende vrouwen die een opleiding tot leraar techniek willen volgen bij het Noorderpoort College.

Verleden week donderdag ondertekende wethouder Mattias Gijsbertsen de afspraken met minister Jet Bussemaker namens de gemeente. Gijsbertsen: “Als je een goede baan wilt hebben, is het belangrijk dat je de basis op orde hebt. Weet waar je goed in bent, wat zijn je talenten? Maar weet ook wat je leuk vindt om te doen. Daar zit je drive en motivatie. En weet ook waar je nog aan moet werken om het te verbeteren. Ga netwerken; het is niet meer dan veel en vaak koffie of thee drinken met mensen die je niet kent. Doe mee in de samenleving, spreek goed Nederlands.”

Kracht on Tour
De gemeente Groningen is samen met onder meer vrouwencentrum Jasmijn, de NS, Regionale Opleidingscentra (ROC’s) en Groningen Seaport betrokken bij de meeste van de 31 deals. De deals moeten onder meer de arbeidsdeelname van vrouwen vergroten.

Kracht on tour is een initiatief van het ministerie dat het afgelopen jaar in vier regio’s bijeenkomsten organiseerde. Gisteren 30 maart is Kracht on tour in Groningen en volgen zo’n 300 vrouwen een programma om economisch zelfstandiger te worden.

Thema
Het thema van de bijeenkomst is “Nieuwe keuzes maken, nieuwe kansen pakken”. Kracht on tour wil het bewustzijn van vrouwen over hun talenten en financiële onafhankelijkheid vergroten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden