Topsporttafel: Sport en onderwijs bundelen krachten en expertise

Foto: De Redactie

Groningen ontwikkelen tot centrum van sporttalent, dat is het doel van de donderdag gepresenteerde ‘Topsporttafel’.

De Topsporttafel is een gezamenlijk initiatief van onderwijs- en kennisinstellingen, sportclubs en de gemeente Groningen. Hierbij richten de initiatiefnemers zich op breedtesport, beweging in onderwijs, talentontwikkeling en maatschappelijke en economische ontwikkeling om zo uiteindelijk van Groningen een “topsportieve”, vitale en gezonde regio te maken.

Deelnemende partijen

Deelnemende partijen zijn de gemeente Groningen, het HANNN, het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort, Alfa-college, Health-i-Port en de Energy Valley Topclub (EVTC).

Hieronder vallen de volgende topsportclubs: basketbalclub Donar, hockeyclub GHHC Groningen, ijshockeyclub GIJS Groningen, volleybalclub Abiant Lycurgus, korfbalclub Nic./Alfa-college en voetbalclub FC Groningen.

Ambities

Alle partijen komen tweemaal per jaar samen om de ambities scherp te houden en mooie plannen te smeden. De Topsporttafel is daarnaast opgedeeld in deeltafels, die ieder met een eigen thema aan de slag gaan met concrete mogelijkheden. De thema’s zijn faciliteiten, marketing, kennismanagement en onderwijs, talentontwikkeling, maatschappelijke ontwikkeling en breedtesport.

De eerste resultaten zijn al zichtbaar. Op woensdag 22 februari wordt in het Alfa-college de gezamenlijke Top Sportdag Groningen georganiseerd voor jeugd met een lichamelijke of verstandelijke beperking, die samen met valide (top)sporters actief zullen zijn in diverse sporten.

Februari 2017 is in Groningen Topsportmaand waarbij voordelig topsport in Groningen bezocht kan worden door een breed publiek. De genoemde zes samenwerkende sportclubs binnen de EVTC boden gezamenlijk een passe-partout aan waarmee sportliefhebbers thuiswedstrijden van alle zes clubs kunnen bezoeken tegen een sterk gereduceerd tarief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden