Gemeenteraad Groningen bezoekt zusterstad Oldenburg

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Jacek Rużyczka

De Groningse gemeenteraad brengt deze donderdag samen met voorzitter, burgemeester Peter den Oudsten, een bezoek aan de Duitse zusterstad Oldenburg. Groningen en Oldenburg onderhouden al 27 jaar een stedenband.

Thema’s die bij het bezoek aan de orde komen zijn stadsontwikkeling en burgerbetrokkenheid.

‘Letter of Intent’

De gemeenteraad van Oldenburg bracht in november 2015 een bezoek aan Groningen om het 25-jarig bestaan van de stedenband te vieren. Oberbürgermeister Jürgen Krogmann van Oldenburg en burgemeester Peter den Oudsten van Groningen ondertekenden toen een ‘Letter of Intent’, waarmee de goede betrekkingen tussen beide steden werden verdiept. Nu brengt de Groningse gemeenteraad een tegenbezoek.

Vliegveld

Het bezoek aan Oldenburg staat in het teken van stadsontwikkeling en de betrokkenheid van de inwoners daarbij. Het voormalige militaire vliegveld Der Fliegerhorst wordt ontwikkeld tot een nieuw stadsdeel. De Groningse raadsleden worden onder meer bijgepraat over de burgerparticipatie bij de plannenmakerij voor Der Fliegerhorst.

Energietransitie

Ook is er een presentatie over hoe Der Fliegerhorst als ‘Smart City’ en ‘Living Lab’ als voorbeeld kan dienen voor stadsontwikkeling op het gebied van onder meer digitalisering en de energietransitie. De raadsleden en de burgemeester krijgen een rondleiding op het voormalige vliegveld.

Gezamenlijke raadsvergadering

In het partnerschap werken de zustersteden Groningen en Oldenburg samen op het gebied van onder meer economie en wetenschap. In 2008 hielden de beide gemeenteraden ook een gezamenlijke raadsvergadering in Oldenburg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden