Stemmen voor Tweede Kamerverkiezingen in Groningen

Foto: De Redactie

Woensdag 15 maart 2017 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In Groningen zijn er op deze dag 133 stembureaus waar gestemd kan worden.

Van 123 stembureaus wordt het adres van het dichtstbijzijnde stemlokaal op de stempas voor de kiezer vermeld.

Extra stemlokalen

Ook zijn er tien extra stemlokalen, waar veel kiezers komen, zoals Rijksuniversiteit (Harmoniecomplex), Hanzehogeschool (Zernikeplein), Openbare Bibliotheek, Martiniziekenhuis, Universitair Medisch Centrum Groningen.

Daarnaast zijn er extra stemlokalen in het kantoorgebouw van DUO/Belastingdienst en het stadhuis. Bij het Hoofdstation worden twee mobiele kantoorunits geplaatst op het Stationsplein.

De inwoners van Meerstad kunnen in hun eigen dorp stemmen in het pand van bureau Meerstad.

Openingstijden stemlokalen

De stemlokalen zijn geopend van 7.30 uur tot 21.00 uur. De stemlokalen bij het Hoofdstation openen een uur eerder en beginnen om 6.30 uur voor vroeg reizende kiezers. Deze stemlokalen sluiten om 20.00 uur. In de Openbare Bibliotheek kan vanaf de opening om 9.00 uur worden gestemd.

Kiezers die door een lichamelijke beperking of die moeilijk zelfstandig naar het stemlokaal kunnen komen, kunnen gratis met de verkiezingstaxi naar het stemlokaal in de buurt van hun woonadres.

 

(Bron: gemeente Groningen)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen