Slaapschip als tijdelijke uitbreiding voor bed, bad, brood in Groningen

Foto: Google Maps

De bed-bad-broodvoorziening voor dakloze vreemdelingen krijgt een tijdelijk uitbreiding in de vorm van een slaapschip. Het schip komt te liggen aan de noordzijde van het Eemskanaal nabij de Berlagebrug.

Het aantal personen dat aanklopt bij de voorziening groeit, meldt de gemeente. Deze uitbreiding is noodzakelijk omat zij niet meer terecht kunnen in een asielzoekerscentrum van het COA. De gemeente Groningen wil niet dat ze op straat belanden.

Het schip biedt plaats aan maximaal 112 personen. Naar verwachting arriveert de boot maandag 9 januari en blijft hij drie tot vier maanden liggen. Ook de groep mensen die nu nog op verschillende decentrale plekken in stad en provincie worden opgevangen, verhuizen ook naar de boot.

Tijdelijke opvang

Wethouder Ton Schroor: ‘Eind september hebben we besloten de bed, bad, broodvoorziening uit te breiden met een aantal units. Deze worden naar verwachting komend voorjaar geplaatst en moeten dan nog gereed worden gemaakt. Omdat uitbreiding echter al op korte termijn noodzakelijk is, huren we nu eerst deze boot.’

De kosten voor deze tijdelijke uitbreiding (en ook de units) zijn opgenomen in het bedrag dat het college vorige maand voor de voorziening heeft gereserveerd.

Net als in het voormalige Formule 1-hotel zijn de medewerkers van Stichting INLIA verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding op de boot. Zij zorgen, net als dat nu ook al het geval is, voor toezicht, beveiliging en (nacht)beheer.

De omwonenden van de ligplaats aan het Eemskanaal zijn inmiddels geïnformeerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden