Fix een Fiets bij obs de Sterrensteen

OBS de Sterrensteen: 'Fix een Fiets'.
Foto: Gemeente Groningen

Een feestelijke fietsbijeenkomst start vrijdag 2 december bij de openbare basisschool de Sterrensteen in Vinkhuizen. Leerlingen uit groep 7 en 8 zijn afgelopen weken bezig geweest met het Fix een Fietsproject.

Doneer en Fix een Fiets

Iedereen kan tijdens de fietsbijeenkomst fietsen doneren op het schoolplein. Ook kan er geklust worden aan de eigen fiets. De fietsklusbus van Werkpro levert fietsenmakers en gratis materiaal. Zo wordt er gezamenlijk gewerkt aan veilig fietsen voor alle kinderen.

De leerlingen Martin, Mila, Nina, Kayleigh, Ryan en Nada hebben bedacht hoe ze minimagezinnen met kinderen kunnen bereiken om het evenement en het doneren van fietsen onder de aandacht te brengen.

Hier is de facebookpagina Fix een Fiets Stad 050 uit voortgekomen. Op deze pagina kunnen ouders met weinig inkomen lezen waar ze terecht kunnen voor het aanvragen van een gratis tweedehands fiets.

Ieder kind een fiets!

De kinderen vragen met deze fietsactie aandacht voor armoede in de stad. In Groningen leeft 1 op de 5 kinderen onder de armoedegrens. Dat betekent dat er bijvoorbeeld geen geld is voor muziekles, sportschoenen of een kinderfiets.

Sinds december vorig jaar loopt de actie om fietsen te doneren. Ondertussen zijn al 700 fietsen ingezameld, opgeknapt en uitgegeven. Maar er zijn meer fietsen nodig. Digitaal een fiets doneren kan ook via doneereenkinderfiets.nl

Fix een fiets is vrijdag 2 december vanaf 12.30 uur bij OBS de Sterrensteen aan de Radiumstraat 2.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden