Sporttalenten gezocht voor de Sportstimuleringsprijs en Sportpenningen 2016

Foto: Gemeente Groningen

Kandidaten kunnen worden aangemeld voor de Sportprijzen 2016. Ieder jaar reikt de gemeente Groningen de Sportstimuleringsprijs en de Sportpenningen uit.

Kandidaten voor de Sportstimuleringsprijs kunnen aangedragen worden vóór 1 december 2016 en kandidaten voor de Sportpenningen vóór 1 januari 2017.

Sportstimuleringsprijs

De Sportstimuleringsprijs is een manier van de gemeente Groningen om jonge talentvolle sporters te stimuleren hun goede resultaten in hun topsport voort te zetten. De winnaar wint een geldbedrag van 1.250 euro en een beeld gemaakt door wijlen kunstenaar Jan Steen.

Sportpenning

De Sportpenning is een onderscheiding voor een bijzondere topsportprestatie van een sporter of een sportteam. Daarnaast reikt de gemeente ook Sportpenningen uit aan personen of verenigingen/organisaties voor bijzondere activiteiten in de breedtesport, zoals activiteiten die de maatschappelijke betrokkenheid vergroten.

De winnaar van de Sportstimuleringsprijs vorig jaar was de toen 18 jarige inline-skater en schaatser Chris Huizinga, die op hoog niveau zijn topsport bedrijft. Ook de bekende Ranomi Kromowidjojo en Bauke Mollema kregen eerder de prijs uitgereikt. Dit jaar gaan we opnieuw op zoek naar hun opvolgers.

Aanmelden

Iedereen mag kandidaten voordragen. De kandidaat moet wel voldoen aan een aantal criteria.

Ook zijn hier de aanmeldformulieren voor de prijzen te vinden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden