Arno van der Heijden host bij Open Raad

Foto: Jan Buurma

De bekende Groningse cabaretier Arno van der Heijden zal als host voor een dynamische noot zorgen bij de Open Raad van de Groningse gemeenteraad op zaterdag 12 november. Burgemeester Peter den Oudsten zit als voorzitter van de gemeenteraad de Open Raad voor.

De Open Raad is het experiment in het stadhuis waarbij raadsleden ideeën van Stadjers adopteren.

Saai

Stadjer Arno van der Heijden is cabaretier, chansonnier, presentator, spreekstalmeester, acteur en ‘stem’.

“Gewone raadsvergaderingen kunnen nogal serieus en soms ook ronduit saai zijn”, zegt raadslid Diederik van der Meide. “Dat is op zich niet erg, want het gaat er natuurlijk om dat we de goede beslissingen voor Groningen nemen. Met Arno erbij weten we zeker dat er bij deze Open Raad in ieder geval ook wat te lachen valt”.

© Pjotr Wiese
© Pjotr Wiese

Adopteren

Bij de Open Raad in het Groningse stadhuis presenteren Stadjers ideeën voor hun hun straat, wijk of de hele Stad. Als raadsleden enthousiast zijn, kunnen ze een initiatief adopteren. Dat betekent dat zij samen met de bedenkers van het plan kijken hoe het een succes kan worden.

Arno van der Heijden zal als sidekick, oftewel de assistent van burgemeester Peter den Oudsten voelt de plannenbedenkers en de raadsleden aan de tand, op zijn manier dan.

Luisteren

De Open Raad is een experiment van de Groningse gemeenteraad. “Het is een nieuwe manier om goede ideeën van Stadjers een kans te geven”, zegt raadslid Arjen Banach. “Een nieuwe manier om naar de Stad te luisteren”, vult Van der Meide aan.

Er zijn zo’n dertig initiatieven uit verschillende wijken in de stad over tal van onderwerpen zijn binnengekomen. In de Open Raad is tijd om tien ideeën te behandelen.

Stadjers welkom

De inwoners van de Stad zijn van harte welkom om de Open Raad op zaterdagmiddag 12 november tussen 15.00 en 16.30 uur bij te wonen. De Open Raad wordt ook live op internet uitgezonden via groningen.nl/gemeenteraad.

Na de Open Raad kunnen Stadjers en raadsleden met een hapje en een drankje met elkaar verder praten. Vol = vol!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden