Negentien Koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen 2024 in Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Robert Prummel

Burgemeester Schuiling heeft vrijdag achttien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt en één gedecoreerde gebeld, ter gelegenheid van de jaarlijkse Lintjesregen. De uitreiking vond plaats in de Anda Kerkhovenzaal op het stadhuis.

Dertien Groningers ontvingen de onderscheiding die hoort bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vijf personen worden Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en één persoon is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Van de 19 decorandi zijn 4 vrouwen en 15 manen. De jongste decorandus is 54 jaar en de oudste is 87 jaar oud. Tien decorandi wonen in Groningen, 2 in Haren, 2 in Glimmen, 1 in Onnen, 1 in Ten Post, 2 in Ten Boer en 1 in Thesinge. Ook zijn er dit jaar twee echtparen aan wie een Koninklijke onderscheiding is uitgereikt.

Hieronder volgt een overzicht

  • De heer prof. dr. G.J. (Gerard) van den Berg (62 jaar, Glimmen) – Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Voor zijn verdiensten op het terrein van wetenschap als internationaal toonaangevend econometrist en arbeids- en gezondheidseconoom.
  • De heer M.C.A. (Martien) Bogman (84 jaar, Groningen) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor zijn verdiensten op het terrein van vluchtelingenwerk als vrijwilliger bij Vluchtelingen Werk Nederland.
  • De heer W. (Willem) Brans (73 jaar, Groningen) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor zijn verdiensten op het terrein van voetbal. Vrijwilliger voetbalvereniging S.C. Stadspark.
  • Mevrouw E.H. (Lina) van Dorrestein-Stam (67 jaar, Groningen) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor haar verdiensten op het terrein van voetbal. Vrijwilligster FC Lewenborg.
  • De heer J.A. (Jan) Eissens (73 jaar, Groningen) – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Voor zijn verdiensten op het terrein van maritiem erfgoed en dierenliefhebberij. Bestuurslid en stamboekbeheerder Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten (SSRP).
  • Mevrouw F.J.A. (Rita) Eissens-van Goor (72jaar, Groningen) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor haar verdiensten op het terrein van onder andere maritiem erfgoed. Secretaris en administratief medewerker Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten (SSRP) en penningmeester VvE Tasmantoren.
  • De heer drs. H.G.E. (Hans) Hartman (66 jaar, Groningen) – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Voor zijn verdiensten op het terrein van geestelijke gezondheidszorg. Secretaris Raad van Bestuur Lentis GGZ.
  • De heer J. (John) Havinga (75 jaar, Ten Boer) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor zijn verdiensten op het terrein van onder andere religieus leven, heemkunde en cultureel erfgoed. Vrijwilliger Kloosterkerkgemeente Ten Boer, voormalig voorzitter Vereniging voor Volksvermaken, voormalig penningmeester De Stichting Widde Meuln te Ten Boer en actief lid Cultuur-Historische Vereniging Ten Boer.
  • De heer C.J. (Cor) van der Klaauw (67 jaar, Groningen) – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Voor zijn verdiensten op het terrein van verkeer, religieus leven en toerisme. Vrijwilliger Immanuelkerk, presentator en gids fietsexcursies door Groningen en administrateur Zangkoor ‘Pistache’.
  • Mevrouw M. (Margriet) Kukler-Bleker (54 jaar, Groningen) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor haar verdiensten op het terrein van gehandicaptenwelzijn.
    Oprichtster, bestuurslid en vrijwilligster KidsUnited.
  • De heer J. (Jishu) Li (75 jaar, Groningen) – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Voor zijn verdiensten op het terrein van (culturele) internationale betrekkingen. Oud-bondscoach Nederlandse Tafeltennis Bond, voormalig adviseur/bemiddelaar Drents Museum en adviseur /bemiddelaar Stichting International League of Fine Art Schools.
  • De heer S. (Sybolt) Oudman (87 jaar, Thesinge) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor zijn verdiensten op het terrein van religieus leven, immaterieel cultureel erfgoed en verkeersveiligheid. Vrijwilliger PKN Kerk Thesinge en Smederij Smidshoek te Thesinge en voormalig vrijwilliger Veilig Verkeer Nederland.
  • De heer H.K. (Heino) Pot (64 jaar, Ten Boer) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor zijn verdiensten op het terrein van buurtcohesie, sport en EHBO. Voorzitter Straatvereniging Roggeneed Ten Boer, voormalig bestuurslid Sportrecreade Ten Boer en organisator AED commissie.
  • De heer M.M. (Marinus) Schipper (64 jaar, Onnen) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor zijn verdiensten op het terrein van voetbal en cultuur. Scheidsrechter, rapporteur en coach voor de KNVB, bestuurslid tot 2023 voor Scheidsrechtersvereniging Groningen en omstreken, diverse vrijwillige activiteiten voor Voetbalvereniging Gorecht en voormalig bestuurslid Oranjevereniging Haren.
  • De heer H. (Henk) Slagter (76 jaar, Glimmen) – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Voor zijn verdiensten op het terrein van armoedebestrijding en welzijn.
    Bestuurder bij elke opgerichte Kledingbank Maxima en voorzitter Samenwerkingsverband Maxima.
  • De heer G.J. (Geert) Thomas (85 jaar, Haren) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor zijn verdiensten op het terrein van welzijn, vluchtelingenwerk en podiumkunsten.
    Vrijwilliger begeleiden vluchtelingen met een verblijfsstatus en voormalig voorzitter H.O.V. Thalia Muziektheater.
  • Mevrouw J. (Janna) Thomas-Lanting (85 jaar. Haren) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor haar verdiensten op het terrein van kringloopeconomie en goede doelen.
    Wijkcoördinator Oosterhaar en collectant voor Nierstichting Nederland en tot voorkort vrijwilligster voor Stichting Rommelmarkt Haren.
  • De heer G. (Gerrit) Vos (80 jaar, Groningen) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor zijn verdiensten op het terrein van natuurbeheer en buurtcohesie.
    Voorzitter, secretaris, uitvoerder en coördinator Stichting LeRoy Lewenborg.
  • De heer I.H. (Ito) Werkman (73 jaar, Ten Post) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor zijn verdiensten op het terrein van paardensport en religieus leven.
    Inzet voor Baptistengemeente Appingedam, secretaris en penningmeester Men-vereniging De Postiljons, inzet voor Koninklijk Fries Paarden Stamboek, promoten van het Fries Paarden ras en inzet voor mendistrict Noord.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen