Gemeentelijke sportpenningen uitgereikt aan acht sporters en twee sportteams

Foto: Bert Lanting

Acht sporters en twee sportteams vielen in de prijzen donderdag en krijgen de sportpenning van de gemeente Groningen. De penningen werden uitgereikt door sportwethouder Inge Jongman voor hun sportieve prestaties in 2023.

De sporters die een sportpenning hebben ontvangen zijn actief in de sporten roeien, atletiek, schaatsen en volleybal. Zo werden de dames van Groningen Atletiek bij het NK voor clubteams in Vught Nederlands kampioen. En schaatser Marcel Bosker won goud bij het WK afstanden ploegenachtervolging in Heerenveen, begin maart 2023.

De gemeente reikt de sportpenningen uit aan individuele sporters en teams die een 1e, 2e of 3e plaats hebben behaald bij Europese – of Wereldkampioenschappen of bij de Olympische Spelen. Ook wordt de prijs uitgereikt aan Groninger sportteams die Nederlands kampioen zijn geworden. Bij de genomineerde sporters is het een voorwaarde dat hun sport door NOC*NSF als topsportdiscipline is erkend.

Groningen wil jonge topsporters stimuleren en aanmoedigen hun talenten te ontwikkelen. Wethouder Inge Jongman: “In ons topsportbeleid staat talentontwikkeling centraal. Daarom ben ik ook zo trots op deze sportprestaties, want de basis voor deze prestaties is uiteindelijk in Groningen gelegd. Om onze waardering te tonen reiken we daarom jaarlijks de sportpenningen uit.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen