Groningse raadsleden doen woensdag boodschappen voor Voedselbank

Foto: De Redactie

Groningse raadsleden gaan boodschappen doen voor de Voedselbank. Zo steunen zij de Kerstactie van de Voedselbank Stad Groningen. De Voedselbank helpt mensen die onder de armoedegrens leven met wekelijkse boodschappen.

Groningse raadsleden hebben een traditie opgebouwd om in december als gemeenteraad gezamenlijk voor de Voedselbank boodschappen te doen. Ze willen zo het goede voorbeeld geven en anderen in de gemeente Groningen stimuleren ook goederen voor de Voedselbank in te zamelen.

“Armoede is in Groningen een groot probleem”, zegt raadslid Peter Rebergen. “De gemeenteraad van Groningen zet zich steeds in om de armoede terug te dringen. Met deze actie geven we het omzien naar elkaar ook praktisch vorm en tonen we onze barmhartigheid naar mensen die het nodig hebben.”

De jaarlijks terugkerende Kerstactie is nodig om de voorraad levensmiddelen van de Voedselbank weer op peil te brengen. “Zo kunnen we ook in 2024 wekelijks een pakket voedsel aan onze klanten meegeven”, aldus de Voedselbank Groningen.

Jumbo Overwinningsplein

De raadsleden doen hun boodschappen voor de Voedselbank deze woensdag bij de Jumbo op het Overwinningsplein in Groningen tussen 12.00 en 13.00 uur. De Voedselbank staat klaar met een busje.

In de gemeente Groningen maken honderden huishoudens gebruik van de Voedselbank.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen