Gemeente ziet vraag naar autodelen groeien

Foto: De Redactie

Duurzaam Groningen, het duurzaamheidsplatform van de gemeente, ziet een groeiende vraag naar autodelen. In samenwerking met DEEL is haar missie om de komende tijd zoveel mogelijk buurten gratis te begeleiden zodat bewoners kunnen ervaren hoe het is om een auto te delen.

Autodelen is aantrekkelijk voor inwoners die liever geen hoge investering willen doen in het kopen van een auto, niet iedere dag gebruik maken van de auto of nadenken over het aanschaffen van een tweede. Zij kunnen door autodelen elektrisch rijden zonder hoge investering.

Wethouder van vervoer, Philip Broeksma: “We zijn blij dat we dit kunnen aanbieden. Gemiddeld staat een auto zo’n 95 procent van de tijd stil. Dat is zonde van de parkeerruimte. Ook kunnen we op deze manier elektrisch rijden voor inwoners mogelijk maken.”

Samen met inwoners bepaalt DEEL het aantal benodigde auto’s en zorgt ervoor dat deze in het beheer van de inwoners zelf komen. Als het de inwoners na een half jaar nog steeds bevalt dan kan de eigen auto zelfs de deur uit.

Kijk voor meer informatie op de website van Duurzaam Groningen: www.duurzaamgroningen.nl/autodelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen