Duurzame horecaondernemers beloond met Groen Genieten-label

Foto: Niels Knelis

Afgelopen maandag werden de eerste duurzame horecaondernemers beloond met het Groen Genieten-label in een feestelijke ceremonie tijdens de Horeca Xperience in de Martinikerk in Groningen. Dennis Cooking Place, Wadapartja, Toet, de Graansilo, Feithhuis en Rooftop Merckt verdienden dit label door hun horecapand te verduurzamen.

Wethouder Carine Bloemhoff, die het label uitreikte: “Deze ondernemers zijn een voorbeeld voor andere ondernemers. Samen zetten we de schouders eronder voor een energieneutraal 2035. Als het groen is dan is het goed!”

Over het Groen Genieten-label

Het Groen Genieten-label is in het leven geroepen door Groningen Werkt Slim. Dit platform, opgericht door de vijf Groninger bedrijvenverenigingen, gemeente Groningen en provincie Groningen, wil onder meer verduurzaming in de horecasector stimuleren. Horecaondernemers die voldoen aan specifieke duurzaamheidscriteria rondom onder andere verwarmen, ventilatie en isolatie komen in aanmerking voor het label.

Goed voor planeet en portemonnee

Het label heeft een paar grote voordelen. Zo zijn tegenwoordig steeds meer consumenten op zoek naar milieubewuste eetgelegenheden. Duurzaamheid is daarnaast niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor de bedrijfsfinanciën, want met energiebesparende maatregelen worden de kosten lager. Tot slot toont het label aan dat ondernemingen zich inzetten voor een groenere toekomst en toekomstbestendigere onderneming.

De komende tijd ontvangen hopelijk nog veel meer duurzame horecaondernemers het label. De voorwaarden om in aanmerking te komen zijn te vinden via https://groningenwerktslim.com/doe-mee/horecalabel-groen-genieten.html

Binnenkort zal het Groen Genieten Plus-label worden geïntroduceerd. Terwijl het reguliere label al een fantastische stap is naar duurzaamheid, gaat het plus-label nog een stapje verder met strengere eisen. Daarmee worden de normen voor duurzaamheid nog verder verhoogd.

Gratis duurzaamheidsadvies

Groningen Werkt Slim is aanjager van duurzaam ondernemen in de provincie Groningen en biedt MKB’ers gratis advies over verduurzaming. Bij interesse kan contact opgenomen worden met een van de duurzaamheidsadviseurs via www.groningenwerktslim.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen