Koninklijke onderscheiding voor Folkert van der Meulen

Foto: Bert Blok

De heer Folkert van der Meulen ontving zaterdag een Koninklijke onderscheiding van burgemeester Koen Schuiling bij zijn afscheid als directeur van de Stichting Noordelijke ProductiviteitsAlliantie (NPAL). De heer Van der Meulen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Schuiling: “De heer van der Meulen slaagde er in om bedrijven in te laten zien dat je alleen kunt verbeteren, als je daar gericht aan werkt, als je er blijvende aandacht voor hebt, en dat het dan ook echt loont om inspanningen en ervaringen te delen.”

De heer Van der Meulen is bij De Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) begonnen als medewerker die ondernemingen samenbrengt gericht op verbetering van de productiviteit. Hij ontwikkelde verschillende programmalijnen gericht op alle personeelslagen binnen een bedrijf, zoals bijvoorbeeld KIEK; Kijken In Elkaars Keuken. Op die wijze leren ondernemers van elkaars praktijk.

In april 2009 begon de heer Van der Meulen begonnen met Stichting NPAL (Noordelijke ProductiviteitsAlliantie), omdat de omvangrijke werkzaamheden niet meer binnen de reguliere opdracht van de NOM paste. NPAL is een onafhankelijke non-profit organisatie die zich richt op versterking van de concurrentiekracht van de industrie in Noord-Nederland. Zonder hulp van subsidies, maar met een directeur met visie en een programmamanager die hielp bij de uitvoering. Dankzij de drive en overtuigingkracht van de heer Van der Meulen zijn inmiddels alle belangrijke industriële bedrijven in Noord Nederland actief binnen NPAL.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen