Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester van Groningen? Stemmen kan vanaf nu

Foto: Bert Lanting

Vijf kinderen voeren vanaf deze vrijdag 24 juni campagne om de nieuwe (loco-) kinderburgemeester van de gemeente Groningen te worden. De kandidaten zijn Finn, Violet, Fatoumata, Suzanne en Annemei.

Naast een burgemeester wordt ook een loco-burgemeester gekozen. Dat zijn momenteel Samuel en Jairo.

De verkiezing van (loco-)kinderburgemeester wordt voor de vijfde keer gehouden onder kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen uit Groningen en is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze mee te laten praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente. De kinderburgemeester vergezelt burgemeester en wethouders tijdens representatieve taken en verricht ceremoniële taken, bijvoorbeeld tijdens openingen en evenementen. Maar de kinderburgemeester organiseert ook eigen activiteiten rondom een onderwerp wat hij/zij belangrijk vindt.

Alle inwoners van de gemeente Groningen kunnen tot en met 7 juli online stemmen op hun favoriete kandidaat via de website gemeente.groningen.nl/kinderburgemeester. Op vrijdag 8 juli kan iedereen tussen 15.00 en 16.30 uur een stem uitbrengen in het Forum Groningen. Daar voeren de vijf kandidaten campagne om de laatste stemmen binnen te halen. Om 17.00 uur maakt burgemeester Schuiling bekend wie de nieuwe kinderburgemeester en loco-kinderburgemeester ’22-’23 worden.

De nieuwe kinderburgemeester en de loco-kinderburgemeester worden in september beëdigd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen