Gemeente zoekt talentvolle beeldend kunstenaars en schrijvers voor Hendrik de Vriesstipendium

Archief De Redactie
Foto: Gemeente Groningen

Jonge kunstenaars en schrijvers kunnen hun plan insturen voor het Hendrik de Vriesstipendium 2022. De inschrijving is geopend tot en met 12 september.

De gemeente Groningen reikt sinds 2017 het stipendium jaarlijks uit aan jonge talenten op het gebied van beeldende kunst en literatuur. Met de jaarlijkse aanmoedigingsprijs maken talentvolle kunstenaars kans op een beurs van zesduizend euro.

Kunstenaars en schrijvers tot 36 jaar, wonend of werkend in de gemeente Groningen kunnen hun plan insturen via de website van de gemeente Groningen. www.gemeente.groningen.nl/cultuurstipendia.

Informatiebijeenkomsten

Vanaf 29 juni organiseert de gemeente diverse bijeenkomsten samen met Kunstpunt Groningen, Noordwoord en uitgeverij Passage, waar potentiƫle kandidaten advies kunnen krijgen over het maken van een plan.

Juryleden

De plannen worden beoordeeld door een jury, die benoemd is door het college. De jury bestaat uit Emily Kocken (voorzitter), Bart Nijstad (beeldend kunstenaar), Sandra van Voorst (docent Moderne Nederlandse Letterkunde aan de RUG) en Barend van Heusden (hoofd faculteit Kunst, Cultuur en Media van de RUG en vertegenwoordiger van de Hendrik de Vriesstichting). Daarnaast wijst de juryvoorzitter twee aanvullende juryleden aan. Voor 2022 zijn dit Ernst Arbouw (freelancejournalist en schrijver) en Rosa Everts (beeldend kunstenaar).

De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking vindt op zondag 11 december plaats.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen