Gemeente wil Suikerzijderoute snel aanleggen

Foto: Gemeente Groningen

De gemeente wil de Suikerzijderoute zo snel mogelijk aanleggen. De reden voor de versnelde realisatie is volgens de gemeente dat de nieuwe verbinding een aanjager wordt voor de verdere ontwikkeling van de nieuwe wijk Suikerzijde.

De Suikerzijderoute is een verbinding voor fietsers en voetgangers van het nieuwe stadsdeel De Suikerzijde naar de binnenstad. De route loopt langs de zuidkant van het Hoendiep, en met een tunnel onder de westelijke ringweg en het spoor door. Het fietspad wordt 4 meter breed, met aan beide zijden een voetpad. Ook komen er faunapassages onder het spoor en de westelijke ringweg door. Volgens de planning worden de eerste woningen in 2023/2024 gebouwd.

De gemeenteraad stelde in juni vorig jaar een krediet van 14,5 miljoen beschikbaar. De verwachting is dat de aanleg een stuk duurder uitvalt dan gedacht, vanwege de enorme prijsstijgingen van bepaalde materialen, zoals staal, beton en asfalt en de hoge energieprijzen. De gemeente had al rekening gehouden met een risicoreservering van 22 procent.

Inmiddels zijn er al vier aanbiedingen van consortiums ontvangen. Het college wil het werk gunnen aan de laagste aanbieder. Het alternatief is namelijk veel duurder en leidt tot een vertraging van minstens twee jaar.

Lees ook: De Suikerzijderoute: snelle en veilige route tussen binnenstad en De Suikerzijde

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen