De Suikerzijderoute: snelle en veilige route tussen binnenstad en De Suikerzijde

Foto: Gemeente Groningen

Het voorlopig ontwerp voor de Suikerzijderoute is vastgesteld. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt. De route wordt de verbinding voor langzaam verkeer tussen de binnenstad en het nieuwe stadsdeel De Suikerzijde.

De route gaat onder het spoor naar Roodeschool en de Westelijke Ringweg door. De onderdoogang wordt 10 meter breed om sociale veiligheid te creƫren. De Suikerzijderoute krijgt een 4 meter breed fietspad met daarnaast voetpaden. Om het fietsers zo comfortabel mogelijk te maken worden de hellingen maximaal 2,5 procent.

Om De Suikerzijde ecologisch te verbinden met de Zeeheldenbuurt komen er faunapassages onder het spoor naar Roodeschool en de Westelijke ringweg door. Daarnaast worden ook de parallelrijbanen van de Westelijke ringweg voorzien van faunapassages. Hierdoor ontstaat er in feite een ecologisch kruispunt. Ook in de wanden van de onderdoorgang krijgt de natuur een plek.

Uitvoering

Het ontwerp en de begroting van de Suikerzijderoute zijn inmiddels ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad. De eerste werkzaamheden staan gepland voor komend najaar. Dan worden kabels en leidingen verlegd, plaatselijk de bodem gesaneerd en archeologische werkzaamheden uitgevoerd.

De route is naar verwachting begin 2024 klaar.

Kijk voor meer informatie op desuikerzijde.groningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden