Groningen en Ten Boer starten regentonnenactie

Foto: Gemeente Groningen

De gemeenten Groningen en Ten Boer starten een regentonnenactie tijdens de Bloemenjaarmarkt in Groningen. Deze actie is gericht op het benutten van regenwater.

Op de Bloemenjaarmarkt wordt op de hoek Vismarkt – Guldenstraat meer informatie gegeven over het benutten van regenwater. Er zijn diverse modellen regentonnen opgesteld en er loopt een regentonnen-promotieteam over de markt.

Regenwater

Elk jaar valt er gemiddeld 760 mm water in Nederland, dat is 760 liter op één vierkante meter. Dat regenwater is schoon en prima te gebruiken voor allerlei doeleinden.

Bijvoorbeeld om de planten water te geven, maar ook voor het wassen van ramen is het heel geschikt. De eenvoudigste manier om regenwater op te vangen is in een regenton.

Korting

Om het benutten van regenwater te stimuleren, starten de twee gemeenten deze actie. De actie loopt van vrijdag 25 maart tot 1 oktober dit jaar.

In deze periode kunnen inwoners van de gemeente Groningen en Ten Boer bij de deelnemende winkels een regenton met € 17,50 korting kopen. De kortingsbon is opgenomen in een folder die behalve in de winkels zelf, ook verkrijgbaar is in de bibliotheken, diverse wijkcentra, supermarkten in Ten Boer en bij de gemeentelijke informatiebalies.

Ook is de folder te downloaden via de gemeentelijke websites en via Facebook ‘Operatie Steenbreek Groningen’.

WerkPro

Een regenton aansluiten op de regenpijp is even een klusje. Liever niet zelf doen? De Makers van WerkPro doen het graag voor wie het wil. Voor €35 installeren zij de regenton en voor €10 verzorgen ze het vervoer. De informatie staat in de folder.

Regenwater benutten

De gemeenten Ten Boer en Groningen benutten zelf ook regenwater. In alle nieuwe situaties wordt regenwater gescheiden van afvalwater.

Ook als het riool wordt vervangen, wordt het systeem aangepast en het regenwater gescheiden afgevoerd. Het wordt dan zoveel mogelijk opgeslagen en gebruikt in parken en ander groen in de omgeving.

In de vijvers zorgt het regenwater voor doorstroming waardoor de waterkwaliteit verbetert.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden