Experience Groningen – beyond the student bubble: speelse kennismaking met stad en provincie

Foto: Gemeente Groningen

Groningen staat vandaag, vrijdag 11 en morgen zaterdag 12 maart in het teken van de 2e editie van Experience Groningen. Dit is het evenement dat internationale studenten op een speelse manier laat kennismaken met het beste van Groningen.

Programma

Wethouder Paul de Rook opent het evenement om 12.00 uur in de Oosterpoort in Groningen. De deelnemers stappen na een echte Groninger lunch op de fiets voor een interactief programma bij onder andere NNT, IBM, Groninger Museum, GasTerra en FC Groningen, meldt de gemeente.

Zaterdag stappen de studenten in de bus om de ‘highlights’ van de provincie te ontdekken. Ze bezoeken onder andere de Fraelemaborg, de Groningse Bierbrouwerij en het Veenkoloniaal Museum.

Experience Groningen is een landelijk uniek initiatief van de gemeente en de provincie Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. Nog te vaak weten internationale studenten de weg niet te vinden naar bijvoorbeeld de Stadsschouwburg of FC Groningen.

Experience Groningen wil hen buiten de ‘student bubble’ laten treden en op een leuke manier wegwijs maken in de stad en de provincie, met een 2-daags programma vol sport, cultuur, wetenschap en bedrijven. ESN (Erasmus Student Network), de vereniging voor internationale studenten, organiseert het evenement.

De internationale gemeenschap in Groningen groeit snel. Al één op de tien studenten is van buitenlandse komaf, en jaarlijks zijn er zo’n 2.500 nieuwkomers. Daarmee zorgen internationale studenten vrijwel exclusief voor de groei van de stad.

Het volledige programma vindt u op www.experiencegroningen.com.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden