Versoepeling regels voor ondernemers tijdens lockdown in Groningen

Foto: De Redactie

De gemeente versoepelt tijdelijk regels voor ondernemers tijdens de lockdown. Door de huidige lockdown zien veel van de lokale ondernemers hun inkomen grotendeels verdwijnen. “Dat is vreselijk voor hen”, aldus wethouder Berndt Benjamins.

Benjamins vindt dan ook dat de gemeente ondernemers waar mogelijk moet helpen en daarom zijn woensdagmiddag per direct enkele maatregelen versoepeld:

De venstertijden voor de bevoorrading van winkels en horeca in de binnenstad zijn tijdelijk verruimd tot 18.00 uur, dat was 12.00 uur. Dat betekent dat de bevoorrading tijdelijk tussen 5.00 uur en 18.00 uur kan plaatsvinden. Ook mogen horecabedrijven na 18.00 uur gebruikmaken van voertuigen om te bezorgen vanuit hun zaak, als ze daar toestemming voor vragen bij de gemeente.

Essentiële winkels, zoals supermarkten mogen op Tweede Kerstdag eenmalig om 10.00 uur open in plaats van 12.00 uur.

Geen terrasbelasting

Vorige week maakte de gemeente al bekend dat horecabedrijven met terrassen geen precario hoeven te betalen tot 31 maart, tenzij de terrassen eerder dan die datum weer geheel open kunnen. Als de terrassen weer open kunnen, dan mogen deze tot dezelfde datum weer uitgebreid worden op zo’n manier dat er tussen bezoekers onderling voldoende afstand gehouden kan worden, maar ondernemers wel zoveel mogelijk terras hebben.

Geld voor bezorging

Ook draagt de gemeente 30.000 euro bij aan een project van de Groningen City Club (GCC), waarin gemeente breed ondernemers worden ondersteund bij de bezorging van hun artikelen, bijvoorbeeld via bezorgdiensten als Go-Fast en Cycloon.

De warenmarkt mag als geheel openblijven.

Het college hoopt met deze maatregelen de ondernemers enigszins te kunnen ondersteunen in deze zware tijd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen