ANWB Kinderfietsenplan gestart: Een fiets voor elk kind

Foto: © Henk Tammens

Wethouder Isabelle Diks gaf vrijdagmiddag het startsein voor het ANWB Kinderfietsenplan in Groningen. Met dit plan kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar uit gezinnen met weinig geld toch een fiets krijgen.

Voor veel kinderen in Groningen is een eigen fiets, door de financiële situatie thuis, niet vanzelfsprekend, meldt de gemeente Groningen.

Het ANWB Kinderfietsenplan is een initiatief van de ANWB in samenwerking met het Noorderpoortcollege en zorgverlener Zorg voor ambacht en Factor 5 in Groningen. Stichting Leergeld Groningen en omstreken verwerkt de aanvragen en geeft namens de gemeente Groningen de fietsen uit.

De ANWB zamelt continu kinderfietsen in. Deze worden gerepareerd en rijklaar gemaakt door studenten van het Noorderpoortcollege van de afdeling Automotives, opleiding Fietstechnicus. Ook de mensen van de dagbesteding Zorg voor ambacht en Factor 5 werken aan de ingeleverde fietsen.

Groningen staat in de top 5 armste gemeenten van Nederland. In Groningen zijn 4.300 kinderen die in armoede opgroeien, dat is 1 op de 8 kinderen. Vooral in de noordelijke stadswijken wonen mensen die in armoede leven. “Armoede gaat niet alleen over geld, maar het heeft invloed op bijvoorbeeld de gezondheid en de ontwikkeling van kinderen”, aldus de gemeente. “Meedoen, kansen krijgen, zingeving, ontspanning, dingen kunnen doen, erbij horen, dat is wezenlijk voor een goede ontwikkeling van kinderen. Daar hoort gewoon een eigen fiets bij”.

Ouders die voor hun kind een fiets willen aanvragen, kunnen dat doen bij de Stichting Leergeld Groningen en omstreken, via telefoonnummer:
088-2308820 (bereikbaar van ma t/m vr van 9.30-12.00 uur) of via de website Doe een aanvraag! | Leergeld Groningen en omstreken

Mensen die een goede kinderfiets over hebben, kunnen deze doneren aan de ANWB, want er is altijd behoefte aan kinderfietsen.
anwb.nl/over-anwb/anwb-kinderfietsenplan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen