Kattenbrug krijgt vorm: Zeven brugliggers geplaatst

Foto: © Henk Tammens

De Kattenbrug krijgt vorm. Dinsdagochtend werden zeven brugliggers geplaatst tussen de beide landhoofden aan weerszijden van het Schuitendiep. Naast elkaar gelegd vormen ze samen het brugdek.

Een 700 tons telekraan hees de verschillende brugliggers één voor één op hun plaats. Daarbij waren de wethouders wethouders Van der Schaaf en Broeksma aanwezig. Deze liggers zijn 21,6 meter lang en wegen per stuk 56,6 ton. De liggers hebben een unieke vorm. “Enigszins gekromd lijken ze – met een beetje fantasie – op een kattenrug”, meldt de gemeente. Op het dunste gedeelte is de dikte slechts 40cm.

De komende maanden wordt de brug verder afgebouwd. Daarbij gaat het om het afbouwen van landhoofden en vleugelwanden, ophangen van randelementen, plaatsen van leuningwerk en het asfalteren van het brugdek. In de directe omgeving wordt de kruising Gedempte Kattendiep/Schuitendiep heringericht. Ook wordt de verlaagde westelijke kade aangelegd en zal het groen worden gepland.

De gemeente verwacht dat de eerste bussen medio februari voor het eerst over de nieuwe brug rijden. Het gehele gebied rond de Kattenbrug is rond juni 2022 klaar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen