Nieuw borgplateau ‘De Wiardt’ toont verborgen fundamenten en kelder van borg

Foto: Henk Tammens

Aan de vijver, op de kruising tussen de Hora Siccemasingel en Werumeus Buningstraat, in de wijk De Wijert openden wethouder Chakor samen met een betrokken buurtbewoonster borgplateau De Wiardt afgelopen donderdag.

Het eendenplateau aan de Hora Siccamasingel was een aantal jaren geleden toe aan een grondige onderhoudsbeurt. Tijdens het maken van de plannen gaven stadshistorica aan dat onder het plateau een historische plek schuilgaat. De fundamenten en kelder van een borg, bekend als Huis ‘De Wiardt’, waar de wijk naar vernoemd is lagen verborgen onder het plateau.

Bewoners uit de wijk, verenigd in de bewonersorganisatie Platform de Wijert, wijkcomité Helpman en samenwerkingsverband Wijkdeal De Wijert maakten samen met de gemeente een gezamenlijk ontwerp van het nieuwe eendenplateau waarbij de historie van de borg zichtbaar werd gemaakt.

Het plateau heeft een laag gedeelte ervoor. Om het plateau is de indeling van de oude kelders weergegeven. Dit wordt bereikt met niveauverschil en steenkorven. Het plateau is compleet gemaakt met een verlaagd entree ervoor en drie nieuwe zitbanken.

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen