Chris Huizinga wint sportstimuleringsprijs 2015

Chris Huizinga wint sportstimuleringsprijs 2015
Foto: © Henk Tammens-Gemeente Groningen

De 18-jarige inline-skater en schaatser Chris Huizinga heeft de sportstimuleringsprijs 2015 van de gemeente Groningen gewonnen. Hij ontving donderdag de prijs uit handen van wethouder Paul de Rook.

Chris Huizinga

Huizinga ontving de prijs, omdat hij op zeer hoog niveau topsport bedrijft. In 2015 werd hij 1e op het WK junioren inline-skaten op de puntenkoers, meldt de gemeente. Inline-skaten is wereldwijd een grote sport.

Chris Huizinga is een jonge talentvolle sporter die op het hoogste niveau het inline-skaten combineert met het langebaanschaatsen en met zijn studie. Het leven van Chris staat al jaren in het teken van het inline-skaten/schaatsen: trainen, gedisciplineerd leven en wedstrijden rijden.

De sportstimuleringsprijs is een aanmoedigingsprijs voor jonge sporttalenten die in de stad wonen of trainen. De sportstimuleringsprijs voor jong sporttalent bestaat sinds 1991. De prijs is een bronzen beeld van Jan Steen en een geldbedrag van € 1.250,-.

Overige genomineerden

De overige genomineerden waren schaatser Marcel Bosker en zwemster Marieke Tienstra.

Sportpenningen

Naast de sportstimuleringsprijs zijn ook 13 gemeentelijke sportpenningen uitgereikt. Twaalf daarvan gaan naar individuele sporters en sportteams die een goede prestatie op nationaal of internationaal niveau hebben geleverd in 2015.

4-02-2016 Chris Huizinga wint sportstimuleringsprijs 2015 © Henk Tammens (1)
© Henk Tammens-Gemeente Groningen

De dertiende sportpenning is de sportpenning voor de breedtesport. Het college heeft besloten deze uit te reiken aan de heer Bart Prak. Bart Prak is oprichter, aanjager en voorzitter van het Holland Nordic Basketball Tournament. Al 20 jaar is hij de drijvende kracht achter dit maatschappelijk betrokken evenement.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden