Groningen voert polsbandjes bij horeca in voor deel binnenstad vanaf zaterdag

Foto: de redactie

Vanaf zaterdag voert de gemeente Groningen, in een deel van de binnenstad, polsbandjes in als coronatoegangsbewijs. Dat gebeurt op verzoek van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Groningen, maakte de gemeente vrijdagochtend bekend.

Groningen volgt daarmee het voorbeeld van andere steden die hier al mee werken. Bezoekers van de horeca in de aangewezen straten hoeven daardoor maar één keer per dag hun QR-code te laten scannen en hun legitimatiebewijs laten zien.

De polsbandjes zijn op woensdag tot en met zaterdag te gebruiken bij de horeca in de Gelkingestraat, Grote Markt, Poelestraat en de Peperstraat. De polsbandjes maken het volgens de gemeente voor horecazaken makkelijker om te controleren wie er een coronatoegangsbewijs heeft.

Polsbandjes halen bij ‘checkpoint’ op Nieuwe Markt bij Forum

De polsbandjes zijn af te halen bij het horeca checkpoint op de Nieuwe Markt bij het Forum. Vanaf zaterdag 9 oktober kan dat dagelijks vanaf 14.00 uur. Vanaf volgende week is het horeca checkpoint iedere week geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 uur tot 22.00 uur. De polsbandjes zijn alleen op de dag van uitgifte geldig en hebben elke dag een andere kleur.

Bezoekers aan horeca buiten dit gebied moeten hun QR-code wel laten scannen bij elke horecagelegenheid die ze bezoeken. Bezoekers zonder polsbandje kunnen eveneens nog steeds gebruik maken van hun QR-code in de genoemde straten.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden