Directeur basisschool Bisschop Bekkers benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Foto: Wikipedia Commons/ CC BY-SA 3.0/ Roswitha

Directeur van de katholieke basisschool Bisschop Bekkers, mevrouw W.C. van der Vlugt-Sommerauer, is vrijdag ter gelegenheid van haar pensionering Koninklijk Onderscheiden door burgemeester Klaas Smid van de gemeente Noordenveld. Mevrouw Van der Vlugt is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Van der Vlugt

Mevrouw Van der Vlugt, directeur van de Katholieke basisschool Bisschop Bekkers sinds 2008, heeft in haar functie als directeur een belangrijke bijdrage geleverd aan de kwaliteit van het onderwijs in Groningen en de groeimogelijkheden van kwetsbare kinderen en gezinnen. Dat meldt de gemeente Noordenveld. O

Om onderwijsachterstanden om te buigen in ontwikkelingskansen werkte zij mee aan een pilot van de Rijksuniversiteit Groningen om een innovatieve Amerikaanse taalmethode om te zetten naar de Nederlandse situatie. Verder startte de school onder haar leiding met een zogeheten ‘brugfunctionaris’. Dat is een persoonlijk begeleider die in het oog houdt hoe het bij kinderen thuis gaat en die weet wanneer welke ondersteuning nodig is in kwetsbare gezinnen. Inmiddels hebben elf scholen in Groningen brugfunctionarissen.

Ook was zij betrokken bij projecten over opvoedondersteuning. Voorbeelden zijn projecten als de Vreedzame School, de Gezonde School, Positief Opgroeien in de wijk en de Monitorgroep co-creatie met de wijkraad Paddepoel.

Daarnaast was zij betrokken bij gemeentelijke werkgroepen zoals ‘Kansen voor het Jonge Kind’, de Nieuwe Impuls Vensterscholen en het Onderwijskansenbeleid Gemeente Groningen.

“Mevrouw Van der Vlugt wordt omschreven als een ‘verbinder pur sang”, aldus de gemeente.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden