Groningen staat voor op Leeuwarden tijdens NK tegelwippen

Foto: Gemeente Groningen

De gemeente Groningen staat ruim voor op Leeuwarden tijdens het NK Tegelwippen. Gemeenten strijden tegen elkaar om zoveel mogelijk stenen te vervangen door groen.

Door het hele land vinden tot 30 september derby’s plaats van gemeenten die tegen elkaar tegelwippen. Daarnaast dingen alle gemeenten mee naar de prestigieuze Gouden Tegel. Groningen neemt het hierbij op tegen Leeuwarden.

Groningen staat op de 16e plaats in de landelijke lijst met 118 Tegels Per 1.000 inwoners (TPI). Tot nu toe zijn er 27.485 uitgegraven tegels vervangen door groen. De gemeente Leeuwarden, de derby-partner van Groningen tijdens het NK, staat op een TPI van 97,28. Leeuwarden verving 12.068 tegels voor groen.

De landelijke lijst werd vrijdagmiddag aangevoerd door de gemeente Rucphen, waar tot nu toe 22.639 tegels werden uitgegraven. Met slechts 23.000 inwoners komt de gemeente echter uit op een TPI van 989,77 tegels per duizend inwoners.

Tegengaan verstening

De tweede editie van het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen, een initiatief van de Stichting Steenbreek, startte 30 maart en maakt deel uit van een reeks activiteiten die de komende twee jaar plaatsvinden. De activiteiten worden georganiseerd door een groot aantal groene organisaties.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden