Tijdelijk busverkeer over Gedempte Kattendiep

Foto: Gemeente Groningen

De busroute over het Gedempte Kattendiep is in de periode van 5 juli tot 16 augustus tijdelijk weer open. Dat meldt de gemeente.

De kruising Gedempte Kattendiep met het Schuitendiep is tijdelijk open gesteld uitsluitend voor bussen, omdat door gelijktijdige werkzaamheden in het noordoostelijk deel van de binnenstad het busverkeer een andere route moet nemen.

Schuitendiep blijft dicht

Het Schuitendiep vanaf de Poelebrug richting de Steentilbrug blijft voor alle verkeer afgesloten. Wel is het Pannekoekschip dat in het Schuitendiep ligt gewoon open en bereikbaar voor het publiek.

Bouw Kattenbrug

De bouw van de nieuwe Kattenbrug ligt sinds 14 mei stil, nadat de Raad van State een bewoner in het gelijksteld in een bezwaar tegen de vergunning. De vergunning voor de aanleg was volgens de Raad van State in strijd met het bestemmingsplan openbaar vaarwater en voor het beschermde stadsgezicht.

De afgelopen weken is ondertussen verder gegaan met de vergunningsvrije en vergunde werkzaamheden aan de brughoofden van de Kattenbrug. De gemeente is ook van plan een nieuwe omgevingsvergunning te verlenen voor de realisatie van de Kattenbrug zélf. Met deze tweede vergunning wordt gehoopt de bouw van de Kattenbrug weer snel te kunnen oppakken.

Lees ook: Bouw Kattenbrug in Stad stilgelegd door Raad van State

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen