Bouw Kattenbrug in Stad stilgelegd door Raad van State

Foto: De Redactie

De aanleg van de Kattenbrug moet vanaf aanstaande vrijdag worden stilgelegd. Dat heeft de Raad van State besloten.

De voorzieningenrechter schorste dinsdagmiddag tijdens een rechtszaak in Den Haag een uitspraak van de Groningse rechtbank. Dat meldt RTV Noord.

Omwonende Kors van Bladeren stapte naar de Raad van State, omdat de vergunning voor de bouw van de Kattenbrug volgens van Bladeren in strijd is met het bestemmingsplan. Daarnaast zou er onvoldoende onderzoek gedaan zijn naar de gevolgen van de aanleg van de brug voor het beschermde stadsgezicht.

De Raad van State wil dat de gemeente een nieuwe uitgebreidere vergunningsprocedure opstart, omdat het bestemmingsplan openbaar vaarwater uit 2010 op die plek geen brug toelaat. Later dit jaar volgt dan een bodemzaak.

De uitspraak is een grote tegenvaller voor de gemeente. Momenteel liggen de straten rondom de werkzaamheden voor de aanleg open en kan er geen verkeer langs.

De schorsing gaat vrijdag 14 mei om 17:00 uur in, zodat de gemeente nog even de tijd heeft om een aantal verkeers- en bouwmaatregelen te kunnen nemen.

De Kattenbrug moet een belangrijk onderdeel worden van de nieuwe busroute langs de oostkant van de binnenstad. Bussen stoppen vanaf eind dit jaar niet meer op de Grote Markt, maar rijden dan de route vanaf het Gedempte Zuiderdiep, via het Gedempte Kattendiep over de nieuw aan te leggen Kattenbrug, heen en terug langs de Diepenring.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden