Integraal Kindcentrum (IKC) Borgman Oosterpark opent na zomervakantie

Foto: Impressie van de school door KAW-architecten

Kinderen van de Borgmanschool Vinkenstraat en de Siebe Jan Boumaschool starten na de zomervakantie het nieuwe schooljaar in het nieuwe gebouw van Integraal Kindcentrum (IKC) Borgman Oosterpark aan de Klaprooslaan.

Aanstaande vrijdag gaan de schoolkinderen, samen met kinderen van de kinderopvang Pierewiet, het nieuwe gebouw bekijken.

In een vrolijke optocht, begeleid door trommelaars met djembés en daarachter een bonte stoet gaan de kinderen naar het nieuwe gebouw. Vervolgens lopen de kinderen door naar het Jopterrein. Daar worden ze feestelijk ontvangen door Wilma Glastra (SKSG) en Laura Schaap (IKC Borgman Oosterpark) en krijgen ze allemaal een zonnebloem. Die bloem staat symbool voor de toekomst van de kinderen op het IKC: groei en bloei voor iedereen.

Rond half tien gaan de kinderen weer terug naar hun ‘oude stek’ waar ze een afscheidsfeestje vieren met allerlei activiteiten in de gebouwen en buiten op het plein op een stormbaan of een springkussen..

De scholen van Openbaar Onderwijs Groningen gaan met de kinderopvang van SKSG gezamenlijk verder. Onder de noemer IKC Borgman Oosterpark bieden ze onderwijs en opvang onder één dak voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden