Vervolg werkzaamheden Kattenbrug weer gestart

Impressie Kattenbrug.
Foto: Gemeente Groningen

De gemeente is weer gestart met de werkzaamheden aan de Kattenbrug. Het gaat onder andere om werkzaamheden aan het riool die vergunningsvrij kunnen worden uitgevoerd, meldt de gemeente.

De werkzaamheden werden stil gelegd, nadat de Raad van State 12 mei besliste, dat de werkzaamheden moesten worden stilgelegd. Een omwonende had bezwaar aangetekend, omdat de werkzaamheden in strijd zijn met het bestemmingsplan.

Twee nieuwe omgevingsvergunningen zijn aangevraagd om het werk aan de Kattenbrug zelf te mogen vervolgen. Eén vergunning is al opnieuw aangevraagd en verleend. Hiermee kunnen de constructieve delen van de landhoofden van de Kattenbrug gerealiseerd worden. Vorige week maandag werd gestart met de betonwerkzaamheden hiervoor.

De Kattenbrug moet een belangrijk onderdeel worden van de nieuwe busroute langs de oostkant van de binnenstad. Bussen stoppen vanaf eind dit jaar niet meer op de Grote Markt, maar rijden dan de route vanaf het Gedempte Zuiderdiep, via het Gedempte Kattendiep over de nieuw aan te leggen Kattenbrug, heen en terug langs de Diepenring.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden