Talentperron voor werkzoekenden geopend

Foto: De Redactie

Werkzoekenden kunnen op uitnodiging van hun werkcoach terecht bij het Talentperron aan het Harm Buiterplein in Groningen. In plaats van een bezoek aan een uitkeringsinstantie of loket kunnen mensen die geïnteresseerd zijn in scholing of werk naar het Talentperron om hier te ervaren wat er allemaal mogelijk is.

Donderdag openden wethouder Werk Carine Bloemhoff en rayonmanager Marie-Louise Harsta van UWV het nieuwe werkbelevingscentrum en maakten ze de naam ‘Talentperron’ bekend.

Talentperron

Bezoekers kunnen ter plekke een talententest doen, zijn of haar kwaliteiten in kaart brengen of een loopbaangesprek voeren. Ook is de kaart van de arbeidsmarkregio groots op de grond afgebeeld. Er zijn professionals aanwezig die geïnteresseerden op weg helpen en kunnen begeleiden. Het Talentenperron is uniek in Nederland door hoe de locatie is vormgegeven.

Voor iedereen uit de regio

Het Talentperron is iedereen in de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe; voor scholieren die voor een profielkeuze staan, voor werkzoekenden, voor werkveranderaars en voor iedereen die inzicht wil krijgen in de kansen en mogelijkheden in de arbeidsmarktregio.

Het Talentperron is een samenwerking tussen de gemeente Groningen en UWV. Wethouder Werk Carine Bloemhoff: “Wij gaan bij het Talentperron echt uit van vertrouwen en wat mensen zelf willen. Waar kom jij vandaan, wat zijn je kwaliteiten en welke stap wil je maken? Deelnemers kunnen een op maat gemaakte “reis” door het Talentperron maken richting een volgende stap in hun loopbaan”.

”We willen mensen laagdrempelig, interactief en realistisch inzicht geven in zijn of haar mogelijkheden”, aldus Rayonmanager Marie Louise Harsta. “Daarbij richten we ons vooral op de kansrijke sectoren Bouw/Infra, Techniek, Zorg, Klantencontact, Techniek en Horeca”.

Werkzoekenden kunnen momenteel op uitnodiging van hun werkcoach terecht bij het Talentperron door de coronamaatregelen. Zodra de coronamaatregelen dat toelaten is het Talentperron voor iedereen geopend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden