Voorbereidende werkzaamheden Nieuwbouw Driebondschool in Engelbert starten deze zomer

Foto: Impressie van Architectenbureau Vector-i

De voortgang van de nieuwbouw van OBS de Driebond in Engelbert loopt volgens planning. De verwachting is volgens de gemeente dat nog deze zomer de voorbereidende werkzaamheden kunnen beginnen.

Het eind vorig jaar gepresenteerde ontwerp Klein Engelbert is goedgekeurd en de planologische vergunning is verleend. In de loop van dit voorjaar volgt de aanvraag voor de bouwvergunning. Dan vindt ook de aannemersselectie plaats.

‘Ik ben blij dat alles volgens planning verloopt, zelfs tijdens de Coronacrisis. Zoals het er nu uitziet gaat in september de eerste paal de grond al in’, aldus wethouder Onderwijs Carine Bloemhoff.

De omwonenden en inwoners van Engelbert zullen nog voor de zomer informatie krijgen over de aanpak van de werkzaamheden en het voorkomen van eventuele hinder.

Kunstgrasveld VV Engelbert

Tegelijkertijd met de nieuwbouw wordt het wedstrijdveld van VV Engelbert vervangen door een kunstgrasveld. Voor de aanleg van een kunstgrasveld is meer ruimte nodig en daarom is er een vergunning aangevraagd voor de kap van een aantal bomen aan de oostzijde van het veld en het verwijderen van één boom en enkele struiken bij de inrit van de inrit aan de Woldjerspoorweg en één boom op het terrein van het MFC.

Het nieuwe voetbalveld is dan bij het begin van het nieuwe voetbalseizoen klaar voor gebruik.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden