Compensatieregeling corona voor huur sportaccommodaties

Foto: De Redactie

Het gemeentebestuur wil, vooruitlopend op een nieuw steunpakket vanuit het Rijk, sportclubs tegemoetkomen door nu al de huur kwijt te schelden voor de periode van 1 oktober 2020 tot en met 31 maart 2021 voor niet gebruikte uren.

Door corona is er door veel sportverenigingen de afgelopen maanden niet of nauwelijks gebruik gemaakt van de gemeentelijke sportvoorzieningen.

‘Wij willen onze sportclubs zo veel mogelijk en zo goed mogelijk steunen. Wij hebben signalen ontvangen dat verenigingen het moeilijk hebben. Hiervoor hebben wij al het corona Sportloket geopend. Hier kunnen clubs zich melden met financiële problemen’, aldus wethouder sport Inge Jongman.

Daarnaast wordt vanuit het Rijk gewerkt aan een nieuw steunpakket voor de sportsector, een vervolg op de regeling voor gederfde huurinkomsten. Hier willen wij echter niet op wachten. Sportverenigingen en organisaties vervullen een belangrijke functie in onze maatschappij en wij willen naast hen staan in deze moeilijke periode.’

Maatwerk

Het college heeft een voorstel opgesteld voor een compensatieregeling voor de huur van sportverenigingen. Gezamenlijk wordt met de sportverenigingen in kaart gebracht in hoeverre gebruik is gemaakt van een voorziening om dit vervolgens in het tarief te verwerken. In de praktijk betekent dit voor de meeste verenigingen een restitutie van een reeds betaald bedrag.

De huurcompensatie is van toepassing op de amateurgebruikers van de buitensport, binnensport, zwembaden en ijsbanen.

Sport050 gaat alle sportverenigingen en sportbonden informeren over de voorgestelde compensatiemaatregelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen