Gemeente Groningen ondersteunt getroffen sociaal culturele accommodaties

Foto: Archief De Redactie

Dorps- en buurthuizen en wijkcentra kunnen financiële steun krijgen van de gemeente. De impact van de coronacrisis op de Groningse sociaal culturele accommodaties is volgens de gemeente erg groot.

Alle accommodaties zijn nu gesloten voor activiteiten, met uitzondering van een korte periode na de zomervakantie. De sociaal culturele accommodaties spelen een belangrijke rol in onze gemeente, vooral voor de inwoners.

Vanuit het Rijk ontving de gemeente vorig jaar 276.000 euro ter ondersteuning van deze culturele accommodaties. Het college stelt voor dit geld nu in te zetten om sociaal culturele accommodaties te helpen.

Wethouder Carine Bloemhoff: “Dorps- en buurthuizen staan midden in wijken en dorpen. Ze brengen buurtbewoners van alle leeftijden en achtergronden bij elkaar en zorgen ervoor dat een wijk of buurt nog prettiger is om in te wonen. Dat moet behouden blijven. Dit steunpakket draagt daaraan bij.”

De gemeente wil het financiële nadeel voor de accommodaties zoveel mogelijk compenseren. Alleen op die manier kunnen de accommodaties tijdens Corona en de periode daarna investeren en weer activiteiten organiseren of faciliteren.

Met de koepelorganisaties de Speeltuincentrale, de BBOG en de Vereniging Groninger Dorpen, is al overlegd geweest over de manier waarop de accommodaties het beste ondersteund kunnen worden. Daarbij zijn regels opgesteld over wanneer accommodaties in aanmerking komen voor de financiële steun.

De accommodaties kunnen tot 1 april 2021 een aanvraag indienen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen