Nieuw fietspad tussen Paddepoelsterweg en Reitdiep

Foto: Gemeente Groningen

Tussen de Paddepoelsterweg en het Reitdiep komt een nieuw verhard fietspad. Naast het Platvoetspad, aan de noordkant van het Van Starkenborghkanaal, komt het nieuwe fietspad van 1,6 km lang.

Sinds de Paddepoelsterbrug is aangevaren, moet worden omgereden of omgelopen via de Walfridusbrug of de Dorkwerderbrug. De belangrijkste omfietsroute is via het Platvoetspad, ten noorden van het kanaal.

Dit pad is tussen de Paddepoelsterweg en het Reitdiep onverhard en dat is vooral in de winter erg vervelend.

Het fietspad kan aangelegd worden in de grasstrook tussen het kanaal en de bomenrij langs het kanaal. Daardoor ontstaan er twee paden naast elkaar, een wandel- en een fietspad.

Met het aanleg van het nieuwe fietspad verbetert de route volgens de gemeente voor direct omwonenden van de Paddepoelsterbrug en ontstaat er een volwaardige fietsverbinding tussen de Dorkwerderbrug en de Tjardaweg. Deze blijft ook bestaan na de totstandkoming van de nieuwe Paddepoelsterbrug.

Behalve Rijkswaterstaat en de gemeente Groningen betaalt ook de gemeente Het Hogeland mee aan het fietspad. De aanleg start naar verwachting voor de zomer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen