Nieuw muziekcentrum in stationsgebied

Foto: Gemeente Groningen

Het nieuwe muziekcentrum, dat de Oosterpoort moet vervangen, komt in het aan de zuidkant van het stationsgebied. Dat heeft de Groningse gemeenteraad woensdag besloten in de raadsvergadering van woensdag 18 november.

Voor de vervanging van De Oosterpoort waren in september twee locaties in beeld, maar de locatie aan de Vrydemalaan viel af. De plek zou minder goed bereikbaar zijn volgens wethouder De Rook.

Het stationsgebied wordt de komende jaren bebouwd. Een muziekcentrum draagt volgens de gemeente bij aan de levendigheid daar.

Een aantal fracties vinden de kosten van het nieuwe muziekcentrum te duur. Toch steunden de aanwezige raadsleden het college.

Waar in het stationsgebied de vervanger van de huidige Oosterpoort precies komt, is nog niet duidelijk. Dat wordt nog bekeken.

‘Een muziekcentrum bij het station, voor bezoekers vaak de eerste blik op de stad, moet samen met het Groninger Museum hét visitekaartje van cultuurstad Groningen worden’, aldus de wethouder.

De kosten van het nieuwe muziekcentrum op de gekozen locatie worden geschat op ongeveer 221 miljoen euro. De komende tijd worden de plannen voor het nieuwe muziekcentrum verder uitgewerkt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden