World Cleanup Day: Zwervuilopruimactie in Noorderplantsoen en afsluiting Nazomerkriebels

Foto: De Redactie

Deze zaterdag is het World Cleanup Day, in 160 landen steken mensen de handen uit de mouwen om de aarde wereldwijd op te ruimen. Het doel van World Cleanup Day is om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen en het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat ligt en het in kaart brengen waar het afval ligt

Zwerfvuilopruimactie

In het Noorderplantsoen vindt van 13.00 uur tot 16.00 uur een zwerfvuilopruimactie plaats. Meehelpen om het Noorderplantsoen en de stad weer een stukje schoner en groener te maken kan deze middag. De start is bij de koepel in het Noorderplantsoen. Groningen Schoon Dankzij Mij zorgt voor de benodigde materialen. De zwerfvuilopruimactie duurt tot 16:00 uur.

Ook worden deze zaterdag tijdens World Clean-Up Day 1000 ‘stille krachten’ in het zonnetje gezet door wethouder Glimina Chakor om 13.00 uur bij Wallhouse#2 aan de A.J.Lutulistraat. De wethouder reikt de ‘gouden grijper’ uit en huldigt de duizendste ‘stille kracht’ van Groningen Schoon Dankzij Mij.

‘The Art of Waste’

Daarnaast opent ze van kunstenaar Martina Dal Brollo de expositie The Art of Waste tijdens de afsluiting van Nazomerkriebels bij Wall House. Ze liep in juni een ‘afval-inzamelingswandeling’ van 77 kilometer in vijf dagen tussen Stad en wad door de provincie Groningen. Tijdens het lopen verzamelden de kunstenares en zo’n honderd ‘MilieuStewards’ van Groningen Schoon Dankzij Mij al het afval dat ze onderweg tegenkwamen.

Dal Brollo ziet in dit afval persoonlijke verhalen: data om te analyseren. De tocht leverde ongeveer 87 kilo aan afval en verhalen op. In de tentoonstelling The Art of Waste – waar ook werk te zien is van ‘afvalkunstenaar’ Maria Koijck, fotograaf Caroline Penris en beeldend kunstenaar Joukje Pees – toont ze een deel van de vondsten tijdens deze reis.

Lees ook: Tentoonstelling ‘STORT! 10.000 jaar Groningers en hun afval’ in Noordelijk Scheepvaartmuseum

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden