Veel insprekers bij bijeenkomst gemeenteraad over plannen drafbaan Stadspark

Foto: Archief De Redactie

Op de bijeenkomst van de Groningse gemeenteraad over de plannen van de drafbaan kwamen achttien insprekers op af. Het stadsbestuur wil van de drafbaan een evenemententerrein maken waar wereldberoemde artiesten optreden en grote evenementen kunnen plaatsvinden voor maximaal 65.000 bezoekers.

Bij de bijeenkomst over de drafbaan konden de insprekers hun mening laten horen over de plannen. Het politieke debat vindt volgende week woensdag plaatsen.

Het college wil de huurovereenkomst met de drafsportvereniging KHRV opzeggen om het evenemententerrein te ontwikkelen. Het bestuur van de KHRV overhandigde woensdagavond een petitie voor het behoud van de drafsport in Groningen, die door 4.200 mensen werd ondertekend. De vereniging bestaat 134 jaar, waarvan bijna 100 jaar in Groningen.

De vereniging vindt dat de drafsport prima is te combineren met evenementen. Onder meer op de vraag of het verdwijnen van het juryhuisje een probleem vormt, antwoordde het bestuur ‘dat dit geen enkel probleem is’. Een ‘mobiel juryhuisje’ lost het probleem al op.

Ook inwoners van verschillende wijken, waaronder de Grunobuurt en Laanhuizen en Hoogkerk maakten hun bezwaren kenbaar. Steun voor de drafsport kwam ook vanuit het bestuur van de drafbaan in Alkmaar en een vertegenwoordiger van de drafbaan in Wolvega.

De natuurvereniging IVN uitte ook kritiek. De functie van het Stadspark als groene long van de stad, komt in het gedrang door de toekomstplannen van de gemeente. ‘Het Stadspark lijkt te zijn verworden tot een businesscase’, aldus het IVN.

Volgende week woensdag gaan gemeenteraadsleden met elkaar in debat over de kwestie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden