Extra commissievergadering gemeenteraad over akkoord Ring Zuid

Foto: Archief De Redactie

De Groningse gemeenteraad houdt woensdag een extra raadscommissievergadering over het hoofdlijnenakkoord van de financiële situatie van het project Aanpak Ring Zuid.

Gedeputeerde Fleur Gräper informeert de commissieleden over de achtergronden van het akkoord. Daarbij is ook de Groningse verkeerswethouder Philip Broeksma aanwezig.

Vertraging van drie jaar

Onderwerp van de vergadering is het akkoord tussen de overheden binnen de Aanpak Ring Zuid (het Rijk, de provincie Groningen en de gemeente Groningen) en de aannemerscombinatie Herepoort (CHP) over de financiële situatie van het project Aanpak Ring Zuid. Op hoofdlijnen zijn beide partijen het eens over een oplossing voor de kosten als gevolg van de vertraging van drie jaar van het project en een financiële oplossing voor de verdere looptijd van het project. De komende periode worden de afspraken verder uitgewerkt en vastgelegd.

Deze vergadering is na de vergadering van een commissie van Provinciale Staten, waarin de gedeputeerde de Groningse Statenleden informeert over de uitkomst van de onderhandelingen.

De vergadering van de raadscommissie gaat om 17.00 uur openbaar van start. Het is mogelijk dat een gedeelte van de vergadering besloten is, meldt de gemeente. Of een deel van de vergadering wel of niet besloten is, zal een besluit van de raadscommissie zijn.

Lees ook: Hoofdlijnenakkoord over Aanpak Ring Zuid

De raadscommissievergadering wordt vanaf 17.00 uur live uitgezonden op gemeenteraad.groningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden